Raport anual 2011 rel=
© WWF-Romania

Descarca Raportul Anual 2011

Mesajul directorului WWF-Romania

Un nou an a trecut pentru WWF, al cincilea în România și al 50-lea la nivel mondial. Uitându-ne în urmă, avem multe motive să fim mândri de tot ceea ce am reușit să construim în tot acest timp, și la fel de mândri să vedem că 2011 a fost cel mai dinamic an pentru WWF, de când există în România.

Am mobilizat peste 100.000 de oameni, alături de care am luptat pentru pădurile virgine, am reușit să impunem acest subiect pe agenda publică în România și să determinăm Ministerul Mediului și al Pădurilor să-și ia angajamentul că pădurile virgine din țara noastră vor fi protejate.

Am reușit să creștem numărul și relevanța proiectelor de conservare, datorită
echipelor de specialiști pe păduri, arii protejate, ape dulci și economie verde,
demarând proiecte noi și finalizand cu succes mai multe proiecte în derulare.

Am reușit să comunicăm cu foarte mulți români, ne-am bucurat alături de ei de Earth Hour, când 53 de orașe au stins luminile, am protestat împreună cu ei pentru oprirea construcției drumului DN66A și am pledat împreună pentru multe cauze de mediu.

Însă oricât de bine am lucra, oricât de eficienți am fi și oricâți specialiști ar avea WWF în România, tot n-am putea să facem față singuri problemelor de mediu. Avem toate motivele să fim optimiști, dar știm că, deși câștigăm multe bătălii, încă nu am câștigat războiul.

Tu, cel care citești acest raport, reprezinți motivația care ne-a determinat să ajungem unde suntem astăzi. Fără prieteni ca tine, WWF-România n-ar putea să sărbătorească 5 ani, n-ar putea să arate rezultatele cu care se mândrește și n-ar avea puterea să influențeze deciziile la nivelul politicilor de mediu. De aceea, îți mulțumim pentru că ai fost și ești în continuare alături de echipa noastră!

Problemele cu care ne confruntăm sunt mari, câteodată ne sperie și ne copleșesc. Însă înainte să ne lăsăm duși de val, trebuie să ne gândim la toate motivele pentru care am zâmbit până acum. Am crescut împreună și în fiecare an vom reuși să generăm, tot împreună, schimbări din ce în ce mai mari, până când vom ajunge la lumea la care visăm, în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.

Misiunea noastră este grea, însă departe de a fi imposibilă.


Îți mulțumim, din nou, pentru tot ce ai făcut până acum pentru noi și, mai ales, pentru ce vei face de acum înainte, ca prieten și susținător al WWF-România!


Magor Csibi
Director WWF-România